Rhode & Schelde

Welkom bij de drugpreventiedienst van de politiezone  Rhode & Schelde. Ons drugpunt is werkzaam binnen de gemeenten Melle, Merelbeke, Oosterzele en Destelbergen. Hier kunt u informatie vinden over onze werking, campagnes en acties. Mark Heremans en Christophe Vanhuyse zijn de preventiewerkers, Jo Thienpont is de verantwoordelijke van de dienst.

Onze dienst wordt ondersteund door :

Nieuws van Rhode & Schelde

 • 10 november Drugscongres: Alcohol en Nieuwe Psychoactieve Stoffen @drugscongres.be

 • DRUGSCONGRES - "Alcohol en NPS: Irrelevantie van het beleidsmatig verschil tussen legale en illegale drugs bewezen?"

 • BOBAWARD voor Drugpunt en politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen

  De BOBtail: 0% alcohol, 100% cool! De politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen en Drugpunt WWL winnen dit jaar een BOB-award met hun BOBtail-campagne.
 • 89% van de jongeren gebruikt geen cannabis

  Cannabis is en blijft de meest gebruikte illegale drug, ook bij jongeren. 11% van alle 12- tot 18-jarigen heeft het afgelopen jaar cannabis gerookt, zo blijkt uit de VAD-leerlingenbevraging 2014-2015. De eerste joint wordt meestal opgestoken tussen de 15 en de 16 jaar. “Het mag dan de meest gebruikte drug zijn, we mogen bij deze cijfers niet uit het oog verliezen dat de overgrote meerderheid van de jongeren het niet doet,” zegt Tom Evenepoel, coördinator van De DrugLijn. Daarom start De DrugLijn met een campagne voor jongeren.
 • FEEST WIJZER!

  Feest Wijzer is een initiatief van VAD met ondersteuning van Gezonde Gemeente. Met Feest Wijzer geven fuiven en kleine festivals aan dat ze zich inzetten om een positief feestklimaat te creëren.